bu pastayı
sevgili arkadaşım EMEL de yemiştim harika bir lezzet hemen denedim ama bloğa koymadığımı anca farkettim
4 yumurta
1,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı portakal suyu
kabartma tozu
vanilya
2 kaşık kakao
1 portakal kabuğu rendesi
KREMA
1 Paket hindistan cevizli puding
1 paket krem şanti
1 kutu krema
süt
YAPILIŞI:
Kremayı yapmak için tüm malzemeyi çırpma kabına koyup iyice çırpıyoruz, bu arada akışkan biir kıvamda olması için kontrollü olarak süt ekliyoruz kremamız hazır.
Kek için oda ısısndaki yumurtalar şeker ile çırpılacak diğer malzemeler eklenip 22 cm altına pişirme kağıdı kesilmiş kalıpta 170 derecede 30 dk kadar pişirilecek.
Kalıptan çıkarılıp soğutulduktan sonra 3 pata ayrılacak aralara krema ve frambuaz konduktan sonra en üzerine kalan krema akacak şekilde dökülecek koyulaşmışsa biraz sütle açabilirsiniz, servis yaparken pişmaniye le süsleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment