Bugün tarifini vereceğim tarçınlı minik çörekleri yıllar önce "Elma Şekeri" blogunda görüp, yapmaya başlamıştım.
Bence bu tarifin asıl özelliği tarçınlı olmasından daha çok ilginç şeklinin olması, kızım bu çörekleri görünce "uzaylılara benziyor" demişti.
Bende diğer tarçınlı tariflerle karışmasın diye tarif defterime eklerken "uzaylı çörekler" diye not yazmışım : )
Bu arada;
Elma şekeri çok güzel ve orjinal tarifleri olan bir blogdu, artık güncellenmemesine üzülüyorum.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
3 su bardağından biraz fazla un,
Yarım çay bardağı toz şeker,
1 paket instant maya (10 gramlık)
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
İçi İçin;
100 gram yumuşak tereyağ,
Yarım su bardağı toz şeker,
Tarçın,
Üzerine;
1 yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı süt,
Piştikten sonra üzerine serpmek için, pudra şekeri.
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurtayı, sıvıyağı, bir çay kaşığı tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yuvarlayıp düzelttiğiniz hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
İçine oda ısısında yumuşamış tereyağının yarısını sürün, toz şekerin yarısını ve bol bol tarçın serpin.
Kalan diğer hamuru, iç malzemelerin diğer yarısı ile aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin.
Mayalı hamur olduğu için tepside de 15 dakika mayalandırın.
1 yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın, çöreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin.
Piştikten sonra isterseniz üzerine bolca pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment