MALZEMELER:
5 yufka
2 adet tavuk gögüs eti(sotelik doğranacak-küçük-)
1 su bardağı ufalanmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,pul biber
1 adet yumurta
1 çay tabağ
ı susam
YAPILIŞI:Tavuk etini 1 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin(kızarana dek).İçine tuz, karabiber,pulbiber koyup altını kapatın.Soğuyunca içine cevizleri ilave edip,karıştırın.
Yufkaları sigara boreği yapacak gibi kesin.Ancak her bir yufkayı dörede bölün.herbirini 1 tatlı kaşığı sıvıyağ gezdirerek, yağlayın.Sonra da harcı koyun ve sarın.Tepsiye aralıklı dizin.Büyük ihtimalle 2 tepsi çıkacaktır.Böreklerin üzerlerine iyice çırptığınız yumurtayı sürüp,susam serpiştirin ve fırına verin.Üstleri kızarana dek pişirin.
Bu konu ile alakali daha detayli yazi bulabileceginiz onerdigimiz bir sayfa : pratik salata tarifleri
No comments:
Post a Comment