Wednesday, December 4, 2013

tavuklu cevizli börek

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Bugunku yayinimiz tavuklu cevizli börek.

tavuklu cevizli borek 1


MALZEMELER:


5 yufka


2 adet tavuk gögüs eti(sotelik doğranacak-küçük-)


1 su bardağı ufalanmış ceviz


1 çay bardağı sıvı yağ


tuz,karabiber,pul biber


1 adet yumurta


1 çay tabağ


ı susam


YAPILIŞI:Tavuk etini 1 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin(kızarana dek).İçine tuz, karabiber,pulbiber koyup altını kapatın.Soğuyunca içine cevizleri ilave edip,karıştırın.


Yufkaları sigara boreği yapacak gibi kesin.Ancak her bir yufkayı dörede bölün.herbirini 1 tatlı kaşığı sıvıyağ gezdirerek, yağlayın.Sonra da harcı koyun ve sarın.Tepsiye aralıklı dizin.Büyük ihtimalle 2 tepsi çıkacaktır.Böreklerin üzerlerine iyice çırptığınız yumurtayı sürüp,susam serpiştirin ve fırına verin.Üstleri kızarana dek pişirin.



Bu konu ile alakali daha detayli yazi bulabileceginiz onerdigimiz bir sayfa : pratik salata tarifleri

No comments:

Post a Comment