Friday, April 25, 2014

ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA YEMEĞİ



zeytinya li kapuska yeme i 1






MERHABALAR,


Bugün ilkbaharın başlangıcı,yeni bir mevsim,taze sebzeler,taze meyvelerle birlikte yemek çeşitlerimiz de değişmeye başlayacak, evinde lahanası olanlar için de son fırsatlar kapuska,veya sarma yapmak gerek :)))


KAPUSKA

RABBİMİZİN bizler için yarattığı mükemmel nimetlerden lahana ile yapılan bir yemek

Lahana ince kıyılır,soğan,havuç zeytinyağı ile sotelenir (1 adet kırmızı etli biber de ilave ettim)lahanayı da koyup kapağı kapatılır,kısık ateşte pişmeye bırakılır,bir miktar pirinç(lahananın miktarına göre ayarlanır),tuz,az tozşeker de ilave edip pişirilir.

Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU ‘nun BİTKİSEL SAĞLIK REHBERİ adlı kitabında lahanayla ilgili okuduklarımın bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim

BEYAZ LAHANA’NIN ÖZELLİKLERİ

Zayıflatıcı

Selülitleri yok edici

Antioksidan

Bağırsak kanserini önleyici

Hormon dengeleyici

Kan dolaşımını düzenleyici

Kan şekerini düşürücü

Enfeksiyonlara karşı direnç arttırıcı

Toksin atıcı

Kanser hastalarında kemoterapi veya radyoterapi sonrası

Bağırsak mukozasını temizleme

Cilt tazeliği ve güzelliği


No comments:

Post a Comment